Az USÁ-ban tanult tanszékünk hallgatója

A Campus Hungary ösztöndíjával az Új-Mexikói Egyetemen (University of New Mexico, Albuquerque) töltötte az idei tavaszi félévét Bakondi Ágnes, az Eszterházy Károly Főiskola harmadéves kommunikáció-és médiatudomány szakos hallgatója.

A két intézmény közötti együttműködésnek köszönhetően az EKF-es hallgató tandíjmentesen tanulhatott Új-Mexikóban.

 
   

 Bakondi Ágnes, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék diákja tavaly ősszel pályázott a Campus Hungary féléves részképzésre szóló pályázatára, amelyet elnyerve lehetősége volt a főiskola egyik új partnerintézményében, az Új-Mexikói Egyetemen (Universtiy of New Mexico) tölteni egy szemesztert, ahová mellette egy egri informatika szakos hallgató jutott még ki.

 
   

 Ágnes, aki itthon elektronikus újságírás szakirányon tanul, az új-mexikói tanszéken (Department of Communication and Journalism) a szakirányhoz tartozó tárgyakon, mint a Tömegkommunikációs elméletek (Media Theories) és a Nonverbális kommunikáció (Nonverbal Communication), kívül más kurzusokba is belehallgatott. A Magyarországon kevés helyen tanított Bevezetés a nőkkel foglalkozó tanulmányokba (Introduction to Women Studies) című kurzuson a feminizmuson és a női egyenjogúságon kívül szó esett a különféle globális, társadalmi és etnikai problémákról is. Az Amerikai Politika (American Politics) című kurzus az itthoni „Amerikai civilizáció" tárgyhoz hasonlóan az amerikai politikai rendszer sajátosságairól, az ország társadalmi felépítéséről szólt. A szakmai tárgyakon kívül Ágnes spanyolul is elkezdett tanulni, amely az Egyesült Államok déli részén a mindennapi életben szinte egyenrangú az angollal.

 
   

 "Életem egyik legmeghatározóbb élménye a kint töltött négy és fél hónap" - fogalmazott hazatérése után Ágnes, aki elmondta: rendkívül sokat tanult a kint töltött idő alatt, mind szakmailag, mind pedig a kultúraközi kommunikáció és az emberi kapcsolatok szintjén. Hozzátette, hogy nagyon segítőkész volt az amerikai egyetem Nemzetközi Irodája is, amely folyamatosan segítette a magyar hallgatókat, sőt, arra biztatta őket, hogy hazaérkezésük után küldjenek minél több egri főiskolást Új-Mexikóba.

 
   

< Vissza